Αναζήτηση
 Μονορόδι AISAC/PECS 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα την 01.01.1963, μεγάλωσε και τελείωσε τη σχολική του εκπαίδευση στους Αμπελοκήπους. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι πατέρας 4 παιδιών.

Σπούδασε παιδιατρική στο Ιατρικό Ινστιτούτο Παιδιατρικής Λένινγκραντ της ΕΣΣΔ (σήμερα Παιδιατρική Ακαδημία της Αγ. Πετρούπολης Ρωσίας) το 1981-87, αποφοιτώντας με «άριστα».

Μετά τις σπουδές εκπλήρωσε τη στρατιωτική θητεία (1988-90), κατά τη διάρκεια της οποίας  εκπαιδεύτηκε και στην Καταδυτική Ιατρική (πτυχίο 1989). Κατόπιν άρχισε την προειδικότητα (ψυχιατρική και νευρολογία, 1990-92) στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και την Πολυκλινική Αθηνών. Ακολούθησε η υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στα Λουτρά Αιδηψού (1992-95). Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας υπαίθρου εργάστηκε και στον τομέα της Λουτροθεραπείας.

Ειδικεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική στην Δ΄ Κλινική του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (1995-97, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθήνας [Ελληνορρώσοι], δ/ντρια κα. Αλ. Ρούσσου), όπου ασχολήθηκε ταυτόχρονα με θέματα εκπαίδευσης παιδοψυχιάτρων και ψυχολόγων σαν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου και αναλαμβάνοντας ανάλογες ευθύνες και στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος της Δ΄ Κλινικής. Πήρε τον τίτλο ειδικότητας τον Φεβρουάριο του 1998.

Ιδιωτικό ιατρείο από το 1998. Επαγγελματική διεύθυνση: Μαιάνδρου 11 (Ιλίσσια), 115 28 Αθήνα, τηλ. 2111199510 (φαξ -09), 6944388862. E-mail: iakze@vivodinet.gr. Στην προσέγγιση που ακολουθεί, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην Εκπαίδευση/Καθοδήγηση των γονέων.

Είναι μέλος και συνεργάτης επιστημονικών σωματείων: Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων, μέλος ΔΣ της Εταιρείας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.ΨΥ.Υ.Π.Ε.). Μέλος της ερευνητικής ομάδας της Α΄ και Δ΄ Κλινικής ΠΝΑ. Έχει μεγάλη εμπειρία στην Ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση, στη ΔΕΠ-Υ, στις ειδικές και στις διάχυτες εξελικτικές διαταραχές και στη γονεϊκή συμβουλευτική.

Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς-νηπιαγωγεία και σχολεία ως επιστημονικός σύμβουλος, διοργανώνοντας και σεμιναριακούς κύκλους για γονείς («σχολή γονέων»).

Έχει συνεργαστεί με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Πολιτιστικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων (παραρτήματα πλ. Αμερικής και Π. Φαλήρου), συμμετείχε στην κλινική εποπτεία της ομάδας του Κέντρου Ανάπτυξης Παιδιού (ΚΑΠ) των πρώην Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη (2000-02), και ήταν συνεργάτης του Κέντρου για την Ολόπλευρη Ανάπτυξη του Παιδιού (ΖΗΡΙΔΗ Ολοκληρωμένες Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες Α.Ε., 2002-04) και του σχολείου Νέα Γενιά Ζηρίδη (2002-03). Επίσης, έχει εργαστεί σαν παιδοψυχίατρος του κέντρου «Λόγος και Γραφή» Χαλκίδας (2002).

Έχει χρηματίσει Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ιατροπαιδαγωγικής Μονάδας Μεγάρων (2004-06) και του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» (2004-06, εξειδικευμένο κέντρο κατάρτισης ατόμων με νοητική υστέρηση στη Νέα Πεντέλη), όπου εργαζόταν ως παιδοψυχίατρος από το 2003. Από το 2006 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του δημοτικού Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στο Μαρούσι, όπου εργάζεται από το 2000. Παράλληλα με την κλινική δουλειά ασκεί και συμβουλευτική στα Δημόσια Σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου, συνεργάζεται με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στα πλαίσια του ΚΨΥ.

Από το 2003 είναι επιστημονικός συνεργάτης και εποπτεύων παιδοψυχίατρος του Επιστημονικού Κέντρου για το Παιδί και τον Έφηβο «Μονορόδι» (Ζάκυνθος), όπου έχει εμπλακεί ιδιαίτερα και στο πρόγραμμα θεραπευτικής εκπαίδευσης νηπίων με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος με σκοπό την τελική ένταξή τους στο γενικό σχολείο.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με την ειδικότητά του και όλες τις μορφές ψυχοθεραπείας.

Ασχολείται με θέματα ψυχογλωσσολογίας, και έχει ευρύ πεδίο προσωπικών ενδιαφερόντων.

Γνωρίζει πολλές ξένες γλώσσες (αγγλικά και ρωσικά άριστα, γαλλικά και ισπανικά πολύ καλά, ιταλικά και βουλγαρικά αρκετά). Έχει κάνει πολλές επιστημονικές μεταφράσεις ιατρικών και ψυχολογικών μονογραφιών κ.ά. Έχει χρηματίσει ως διερμηνέας για το Ελληνικό Κράτος.