Αναζήτηση
 Μονορόδι AISAC/PECS 

Αυτισμός & Asperger: Το Μονορόδι - Επιστημονικό Κέντρο 'ΜΟΝΟΡΟΔΙ'

Το "ΜΟΝΟΡΟΔΙ" είναι ένα Επιστημονικό Κέντρο για την ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου, που από τη μία στοχεύει στην ανάπτυξη βελτιωμένων ειδικών παρεμβάσεων για την εξέλιξη των ικανοτήτων, και από την άλλη εγκύπτει με υπευθυνότητα στις ανάγκες των θεραπευτών/εκπαιδευτών για ποιοτική εκπαίδευση.

Το "ΜΟΝΟΡΟΔΙ" λειτουργεί υπό την ευθύνη των Άννα Πλέσσα και Ι. Καφαντάρη και βασίζεται στις τρέχουσες αρχές του συμπεριφορισμού, της γνωστικής ψυχολογίας, της νευροψυχολογίας και νευροψυχιατρικής.

Το ΜΟΝΟΡΟΔΙ στην Αθήνα θα στεγάζεται σε κτήριο κοντά στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας και από τον Σεπτέμβριο 2008 θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε 3 τομείς:

α) ΔΕΠ-Υ,
β) Υποστήριξη παιδιών/εφήβων με σύνδρομο Asperger και Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό, καθώς και διδασκαλία της επικοινωνίας σε πρότυπη τάξη PECS για νήπια με ΔΑΦ,
γ) Μαθησιακές Δυσκολίες σχετιζόμενες με τις παραπάνω ή άλλες καταστάσεις.

Το ΜΟΝΟΡΟΔΙ παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε επαγγελματίες, γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές πάνω σε θέματα που άπτονται των Καταστάσεων του Αυτιστικού Φάσματος. Διοργανώνει εγνωσμένης ποιότητας σεμινάρια είτε σε συνεργασία με την PYRAMID Educational Consultants Hellas είτε με το AISAC.

Στα πλαίσια του Ινστιτούτου AISAC, ένας κλάδος -για πρώτη φορά στη χώρα μας- θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες και εκπαίδευση για άτομα με σύνδρομο Asperger και ΥΛΑ, ενώ ένας δεύτερος κλάδος θα παρέχει εκπαίδευση και εποπτεία για επαγγελματίες και γονείς στην εφαρμογή του συστήματος PECS με άτομα που έχουν ανάγκη εναλλακτικών διόδων επικοινωνίας. Στα ίδια πλαίσια θα λειτουργεί πρότυπο PECS Classroom.

» Επισκεφθείτε τώρα τον ιστότοπο του Κέντρου!

 

 
1.  Αυτισμός
2.  Θέλετε να δουλέψετε μαζί μας;
3.  Μη χάσετε αυτό το σεμινάριο!